Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Zero waste -kasvisliemi

Lisätty 12.08.2019

On hurjaa lukea tilastoja ja taulukoita siitä, mikä määrä ruokaa heitetään vuosittain roskiin per henkilö. Siis liki 25 kiloa vuodessa per henkilö! Meillä ei tehdä niin, vaan jalostan ruuanjämiä, ja keittelen kasvisten kuorista ja muista "perkuujätteistäkin" aina kasvislientä. Normaalisti roskiin menevistä aineksista nimittäin tulee parempaa kasvislientä, kuin mistään liemikuutiosta tai fondista ikinä. Ja helppoakin se on, ei tarvitse muuta kuin laittaa kattilaan ainekset ja vettä, ja jättää tunniksi porisemaan hellalle. Tai puoleksitoista tunniksi, jos haluaa tiiviimpää lientä esim. pakastusta varten. Kokeile ihmeessä!

Ihan kaikkia kasvisten kuoria kantapaloja tms. kannattaa hyödyntää liemen teossa. Tällä kertaa pohjana itsellä oli desin verran kasvissosekeiton jämää (siksi liemi on samea). Avomaankurkkujen kannat, uunissa paahdettujen myskikurpitsan, sipulin, valkosipulin, nauriin ja porkkanan kuoret ja vielä kesäkurpitsan kantoja sekä hivenen pehmenneitä kukkakaalin lehtiä. Lisämausteeksi laitoin omaa sekoitusta kuivattua mausteseosta, jossa lipstikkaa, piharatamoa ja maahumalaa. Kasvisperkeitä oli yhteensä vajaan litran verran, ja kattilaan laitoin vettä niin, että tuli yhteensä 3 litraa. Reilun tunnin keittämisen jälkeen siivilöin sattumat pois, ja lientä jäi litran verran. Laadunvalvoja approves <3

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?