Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tortillat on herkkua!

Lisätty 20.08.2019

Jos voi sanoa, että minulla jotain lempiruokia on, niin tortillat on ehdottomasti kärkipäässä. Voimakkaiden makujen ja raikkaiden tuoreiden vihannesten liitto on lähes vastustamaton. Muuntelumahdollisuudet ovat likimain rajattomat, tässä kuitenkin suht klassinen versio pienillä "vivahteilla". Kaikkia komponentteja ei suinkaan tarvitse tehdä alusta lähtien, koska tämä on siitä mahtava ruokalaji, että oikomaan pystyy missä vaan kohtaa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan ainakin maissijauhoista tehtyä "juustokastiketta"; se syntyi täysin vahingossa. Siinä maistuu maissi, eli sopii ainakin näihin tex mex -henkisiin ruokiin :)

TORTILLAKUORET

1 dl maissijauhoja (masa harina, ei siis maissitärkkelystä)

1 dl durumjauhoa (voi korvata maissijauholla, niin saa gluteenittoman)

1 1/2 dl vettä

ripaus suolaa

Vaivaa taikina kimmoisaksi palloksi, ja jätä hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Kaulitse paistinpannun kokoisia tosi ohuita lettuja, ja paista kuumalla kuivalla pannulla molemmin puolin kunnes siihen tulee ruskeita pilkkuja. Säilytä esim. folion ja pyyhkeen alla niin pysyvät taipuisina ja lämpiminä.

TUORESALSA (Pico de Gallo -tyyppinen)

2 reilun kokoista tomaattia

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1/2 limen mehu

chiliä maun mukaan (laitoin 1 ison tuoreen jalapenon)

1/2 dl korianterisilppua (tai persiljaa, jos korianteri ei maistu)

ripaus suolaa ja pippuria

Pilko tomaatti, sipuli ja valkosipuli ja chili pieneksi, sekoita joukkoon muut ainekset.

JUUSTOKASTIKE MAISSIJAUHOISTA

1 dl maissijauhoa

3-3 1/2 dl vettä

1/2 tl suolaa

1 rkl margariinia

1 tl kurkumaa

1 1/2 dl ravintohiivahiutaleita

1 1/2 dl kaurakermaa

 Keittele maissijauhoja ja vettä muutama minuutti hiljaisella lämmöllä. Lisää sitten margariini, kaurakerma ja muut aineet. HUOM! Kastike jähmettyy reilusti jäähtyessään, eli lisää kaurakermaa ihan reilusti (noin 1 dl ainakin lisää) jos teet kastikkeen etukäteen ja lämmität uudelleen!

"LIHASUIKALEET" tein eilisestä inhottavan ihanasta pihvistä jääneestä massasta, ohje siihen löytyy TÄSTÄ. Kaulin massaa noin 1/2 cm paksuksi levyksi, leikkasin suikaleet, ja laitoin hetkeksi "kuivahtamaan" jääkaappiin. Paistoin suht kuumalla pannulla öljyssä kypsiksi ja rapeksi. Lopuksi vielä ripsautin hieman tex mex -mausteseosta pintaan.

HELPPO JA NOPEA PAPUKASTIKE

1 tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

1 dl soijarouhetta

1 1/2 rkl tex mex -mausteseosta

Ainekset kattilaan, ja muutaman minuutin kiehautus, jotta soijarouhe on imenyt ylimääräisen nesteen, ja seos on suht kiinteää.

VALKOSIPULIKASTIKE

1/2 prk iMAT Fraicea

2 valkosipulinkynttä

2 tl limemehua

ripaus suolaa ja pippuria

 

Näiden lisäksi mieleisiä vihanneksia. Meillä tällä kertaa salaattia, sipulia, tomaattia, kurkkua, suolakurkkua, oliivia ja pepperoneja.

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?