Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Maailman paras viillokki punajuurihillolla

Lisätty 22.08.2019

Kerran aiemmin vegaaniaikanani olen kokeillut viillokin tekemistä. Kouluaikoina kanaviillokki oli niitä ruokia, joita söin, mutta ei se mikään makuelämys ollut. Ensimmäinen vegaanikokeilukaan ei hurraahuutoja nostattanut, vaikka kyllä se syötiin roskiin heittämisen sijaan. Mutta tätä aion tehdä uudestaankin! 

KANATON VIILLOKKI

1 kana (= 3 dl soijasuikaleita)

vajaa litra vettä keittämiseen

Keitinveden maustamiseen:

    -  2 tl suolaa ja kasvisliemikuutio tms. Itsellä 1 rkl kuivattua yrttiseosta, jossa       lipstikkaa, piharatamoa ja maahumalaa

    - 1/2 tl kurkumaa

    - 1/2 tl currya (curryhän ei perinteiseen viillokkiin kuulu, mutta maun vuoksi,            kun soijasuikaleista ei irtoa makua) 

3 1/2 dl kaurakermaa

1 tl kurkumaa

1 rkl margariinia

1/2 sitruunan mehu

2 tl perunajauhoa

ripaus valkopippuria

Keitä soijasuikaleita maustetussa vedessä kymmenisen minuuttia, ja siivilöi sen jälkeen ne jäähtymään. Ota 1/2 litraa keitinvettä, ja keitä kasaan, kunnes jäljellä on noin puolet. Lisää joukkoon kaurakerma ja kurkuma, keittele muutama minuutti. ja nyt TÄRKEÄ muistutus. Eli älä tee niinkuin minä tein, vaan niinkuin minun piti tehdä, eli MUISTA PAISTAA SOIJASUIKALEET PANNULLA RAPEIKSI öljyssä ennen niiden lisäämistä kastikkeeseen! Minulla oli pannu levyllä kuumenemassa, mutta niin vaan kippasin kuiviksi puristetut suikaleet kastikkeeseen enkä pannulle... Syötävää tulee näinkin, mutta maku ja rakenne on todella paljon parempi, jos paistaa suikaleet ensin. Tarkista maku kun olet lisännyt perunajauhon, suikaleet, valkopippurin ja sitruunamehun kastikkeeseen ja kiehauttanut, lisää tarvittaessa suolaa. Jos vispaat huolellisesti, niin perunajauhon voi lisätä sellaisenaan, eikä tarvitse tehdä nestesuurusta. Perunajauho ei edes ole välttämätön, mutta itse pidän hieman paksummasta kastikkeesta.

PUNAJUURIHILLO

3 keitettyä punajuurta

1/2 dl punajuurten keitinlientä

1 1/2 dl hillosokeria

7 (noin) maustepippuria

1/2 tl kuivattua timjamia

vajaa 1/2 tl suolaa

1 tl viinietikkaa

Keitin ensin viitisen minuuttia lientä, hillosokeria, pippuria ja timjamia. Sitten lisäsin raastetun punajuuren ja keittelin vielä viitisen minuuttia. Lopuksi lisäsin suolan ja viinietikan, ja purkitin jäähtymään.

LEHTIKAALI-KESÄKURPITSALISUKE

4 dl ohueksi suikaloitua lehtikaalia

2 dl kesäkurpitsaraastetta

2 valkosipulinkynttä silputtuna

ripaus suolaa ja pippuria

pari tl sitrunamehua

Paista lehtikaalia, kesäkurpitsaa ja valkosipulia muutama minuutti paistinpannulla keskilämmöllä, mausta suolalla+pippurilla. Tiraus sitruunamehua lopuksi piistää kivasti.

Lisukkeena tällä kertaa höyrytettyjä perunoita, höyrytettyä kukkakaalia sekä porkkanaraastetta sitruunamehulla, rusinoilla ja ripauksella nokkossuolaa terästettynä. 

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?