Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kurkku sukeltaa mausteiseen liemeen

Lisätty 12.08.2019

 Rakastan maustekurkkuja ja hapatettuja kurkkuja. Hapatetut kurkut ovat oma "taiteenlajinsa", mutta maustekurkuissa vain oma mielikuvitus on rajana. Teen aina perusliemeksi 1-2-3 -liemen (etikka-sokeri-vesi), ja fiiliksen mukaan lisään mausteet. Tällä kertaa laitoin appelsiininkuorta, chiliä, valkosipulia, minttua, ranskanrakuunaa ja maustepippuria. Ja ainakin tuoksu ja liemen maku oli yhtä huumaava miltä näyttää.

Kiloon avomaankurkkua seuraava liemi:

2 dl etikkaa

4 dl sokeria

6 dl vettä

1 appelsiinin kuori suikaleina

1 reilun kokoinen keskivahva chili

5 isoa valkosipulinkynttä

kourallinen minttua

kourallinen ranskanrakuunaa

1 reilu rkl kokonaisia maustepippureita

1 rkl merisuolaa

Käytä mielellään luomuappelsiinia, ja pese se hyvin. Kuori esim. kuorimaveitsellä, viipaloi chili, ja pilko valkosipulinkynnet muutaman osaan. Laita etikka, sokeri, vesi ja maustepippurit kattilaan ja kiehauta. Heti kun seos kiehahtaa, nosta kattila levyltä, ja laita muut ainekset sekaan. Viipaloi pestyt kurkut, ja laita siivut steriloituihin purkkeihin, ja kaada kuuma liemi päälle. Lasipurkit on helppo steriloida uunissa, noin 15 minuuttia 100 asteessa riittää, ja kannet kannattaa kiehauttaa kattilassa.  

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?