Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Inhottavan ihana pihvi ja herkullinen pippurikastike

Lisätty 20.08.2019

Tavoittelin mahdollisimman "lihaisaa" pihviä. Rakenteen puolesta meni varsin nappiin, itseä lähes hirvitti syödä sitä, kun lihan rakenne oli niin läsnä... Sekasyöjä sen sijaan jaksoi palvoa pihviä. Eli suosittelen kokeilemaan, mikäli lihan rakenne miellyttää. Tämä on vieläpä suht yksinkertainen valmistaakin!

PIHVIT

1 dl auringonkukansiemeniä

2 dl härkäpapurouheseosta

1 keitetty punajuuri

1 dl punajuuren keitinlientä

1/2 dl kuivattua sipulia

2 1/2 dl gluteenijauhoa

1/2 dl öljyä

1 tl sinappijauhoa

2 rkl jauhelihamaustetta/grillimaustetta

1-2 tl suolaa

Laita auringonkukansiemenet hyvissä ajoin likoamaan, jotta pehmenevät hieman, niin rakenteesta tulee parempi. Samoin liota härkäpapurouheseos muhjuksi. Soseuta siemenet ja keitetty punajuuri, ja lisää joukkoon keitinliemi, öljy, pehmennyt rouhe, sipuli ja mausteet. Lisää lopuksi gluteenijauho, ja vaivaa massaa, kunnes siihen tulee kunnon sitko. Jätä vähäksi aikaa jääkaappiin lepäämään. Muotoile sitten massasta pihvejä, ja paista keskilämmöllä öljyssä suht pitkään per puoli, että kypsyy keskeltäkin. Tarkkaile kuitenkin, ettei pinta pala, eli pienennä lämpöä tarvittaessa.

PIPPURINEN KERMAKASTIKE

1 sipuli pienenä silppuna

2 rkl öljyä

1 tl mustapippuria rouheena

1 1/2 maustepippuria rouheena

1 prk kaurakermaa (2 1/2 dl)

1 rkl Poppamiehen Hiidenhilloa (pippurihillo)

1 rkl sinappia

1 tl suolaa

Kuullota sipulia öljyssä, älä ruskista. Lisää pippurit ja kerma, ja keittele hiljaisella lämmöllä kasaan. Lisää sinappi, suola ja Hiidenhillo, ja voila! Hiidenhillon voi korvata lisäämällä hieman pippuria ja ripauksen sokeria.

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?