Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Helppo, nopea ja mehevä marjainen kahvikakku

Lisätty 08.08.2019

Yleensä tykkään näpertää leivonnaisten kanssa, mutta joskus tarvitsee hyvää helposti ja nopeasti. Tämä kakku on kuin luotu näihin tilanteisiin. Tein kakun punaherukoista ja banaanista, mutta sen voi toki tehdä mistä vaan marjasta, tai vaikka pelkästään banaanista. 

MARJAKAKKU

1 1/2 dl aquafabaa (jääkaappikylmää)

1 banaani

3 dl marjoja (käytin punaherukoita) marjat voi korvata toisella banaanilla

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl ruokasoodaa

2 1/2 dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)

1 dl öljyä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vaahdota aquafaba kunnon vaahdoksi, ja soseuta banaani sekaan. Lisää muut aineet, ja sekoita nopeasti taikinaksi. Itse käytän yleensä silikonivuokaa, niin ei tarvitse miettiä vuuan voitelemista/jauhottamista. Mutta jos käytössä on muu kuin silikonivuoka, niin pullasudilla on helppo sutia öljy vuokaan. Paistoin uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kakun kannattaa antaa jäähtyä ennenkuin kumoaa vuuasta. Tämä säilyy mehevänä monta päivää, ellei tule heti syödyksi.

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?