Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Dippaa kesäkurpitsaa kesäkurpitsadippiin!

Lisätty 07.08.2019

Kun sitä kesäkurpitsaa edelleen on, niin pakkohan siitä on kehitellä yhtä sun toista. Tällä kertaa tein siitä sekä dipin että dipattavan. Tämä setti on helppo muokata seka gluteenittomaksi että vähähiilihydraattiseksi, eli suosittelen rohkeasti kokeilemaan. 

KESISSIPSIT JA DIPPI

Dippi kannattaa tehdä ensin, että ehtii kunnolla jäähtyä.

Sipsit:

1 keskikokoinen kesäkurpitsa ( vaaka on vielä muuton jäljiltä hukassa, mutta     noin 25-30 senttinen), joka kuorittu "ronskisti veitsellä, katso kuva!

2 rkl oliiviöljyä 

1 rkl tomaattipyrettä

2 dl ruisjauhoa (tai mantelijauhoa)

1 tl suolaa

pätkä chiliä/kuivattua chiliä

Sekoitin öljyn ja tomaattipyreen, ja sivelin sitä kurpitsan kuorilastuihin. Kätevästi saa alapuolenkin "marinoitua", kun siveleen ensin folion, ja latoo kuorenpalat päälle. Paistoin näitä uunissa 225 asteessa ylätasolla kymmenisen minuuttia, ja sillä aikaa sekoitin ruisjauhot, suolan ja chilin. Kun kurpitsalastut oli jäähtyneet, pyörittelin ne jauhoseoksessa, ja paistoin pannulla reilussa öljyssä.

 

 

Dippi:

Sipseistä jäänyt kesäkurpitsan sisälmys

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

ripaus chiliä

1 1/2 tl curryä

1 1/2 tl paprikajauhetta

1 dl maustamatonta majoneesia (aquafaba&öljy)

Puolikas banaani muussattuna (jos ei halua käyttää banaania, niin laita tilalle 1 dl majoneesia ja hieman lisää mausteita)

Pilkoin kesäkurpitsan sisälmyksen kuutioiksi, ja laitoin folio"vuokaan". Päälle lorottelin oliiviöljyn, ja ripottelin mausteet. Paistelin uunissa 200 asteessa noin parikymmentä minuuttia. Jos nestettä irtoaa paljon, niin kannattaa vielä vähän aikaa "kuivattaa" uunissa. Kun kurpitsat olivat jäähtyneet, kippasin ne kulhoon puolikkaan banaanin kanssa, ja soseutin sauvasekoittimella. Majoneesitöräys tuo kivan vivahteen, sekoitin sen joukkoon, ja laitoin tuotoksen jääkaappiin odottelemaan. 

 

 

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?